Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αιματοκύλισμα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία!

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και ανταρτών οι οποίοι επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου της χώρας Φρανσουά Μποζιζέ.

Οι συγκρούσεις αυτές ήταν οι σφοδρότερες που έχουν γίνει αφότου ο Μποζιζέ κέρδισε, στις 23 Ιανουαρίου, τις προεδρικές εκλογές οι οποίες σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη νοθεία.


"Η μάχη ήταν σφοδρή. Σκοτώσαμε 22 στρατιώτες του Μποζιζέ και τραυματίσαμε πολλούς. Εμείς χάσαμε πέντε άνδρες και έχουμε πολλούς τραυματίες", είπε ο Ισένε Αμπντουλάγιε, εκ των διοικητών της ανταρτικής οργάνωσης CPJP.


Ένας αξιωματικός του κυβερνητικού στρατού επιβεβαίωσε ότι δόθηκε μάχη επί δύο ημέρες, την Κυριακή και την Δευτέρα, κοντά στην πόλη Σεκικεντέ. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει αν υπάρχουν θύματα και πόσα.


Η CPJP είναι η μοναδική από τις πολλές ανταρτικές οργανώσεις της πρώην γαλλικής αποικίας που αρνήθηκε να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση του Μποζιζέ. Τον περασμένο Νοέμβριο αντάρτες κατέλαβαν επί δύο ημέρες την πόλη Μπιράο αλλά εκδιώχθηκαν μετά από παρέμβαση του στρατού του γειτονικού Τσαντ.