Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Η δικαιοσύνη αποδόθηκε"


«Η δικαιοσύνη αποδόθηκε» είπε σχεδόν κραυγάζοντας ο Μπάρακ Χουσεΐν Ομπάμα, ο πρώτος αφρόαμερικανός πρόεδρος τον Ηνωμένων πολιτειών.

Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν αποτελεί αδιαμφισβήτητα το γεγονός του μήνα, καθώς ο ηγέτης της Αλ κάιντα εκτός όλων των άλλων, οδηγεί ακούσια την σκέψη μας σε όλες αυτές τις ουσιαστικές παραμέτρους που διέπουν γεγονότα αυτής της τάξης.

Είναι απ αυτές τις λίγες στιγμές που η σκέψη όλων όσων διακατέχονται από στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στα δρώμενα, κοντοστέκεται και ανοίγει έναν μεγάλο διάλογο με το ίδιο της το «εγώ».

Στη μέση όλης αυτής της αναζήτησης χιλιάδες μικρά παιδιά, άστεγοι και κατατρεγμένοι των υπό μηχανική υποστήριξη ασιατικών κρατών, που άθελα τους έπεσαν θύματα μιας πολιτικοοικονομικής αντιπαράθεσης που ούτε καν γνωρίζουν.

Τα δέκα χρόνια της καταδίωξης και αναζήτησης του Οσάμα, αλλά κι η θεατρινίστικη κατά τα άλλα εκτέλεση του από τον νομπελίστα ειρήνης δεν μας κάνει να καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες για τίποτα. 

Μας κάνει απλός να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για τους "εν αγνοία" καταδικασμένους αθώους και την σφραγισμένη τύχη τους. Βαριά κουβέντα η «δικαιοσύνη» για εμάς εδώ τουλάχιστον.