Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ένας ακόμη απών από τους σπουδαίους μας...

Ένα στερνό αντίο στον μεγάλο ηθοποιό για το μακρινό του ταξίδι. Ολόκληρη η Ελλάδα και ο πολιτικός κόσμος νιώθουν την ανάγκη να πουν δυο λόγια για τον ανεπανάληπτο κωμικό και ωραίο άνθρωπο, Θανάση Βέγγο.

«Ήταν σπουδαίος, χαρισματικός, γεμάτος καλοσύνη για τους ανθρώπους. Οι ταινίες του θα συνεχίσουν να ψυχαγωγούν πολλές γενιές ακόμη, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό» δηλώνει με μια λιτή, αλλά γεμάτη νόημα ανακοίνωση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή μας ένας δικός μας άνθρωπος, ένα μέλος της μεγάλης μας οικογένειας» αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


«Μας έκανε να γελάμε και να δεχόμαστε τον αυτοσαρκασμό, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Μας μίλησε για τη ματαιότητα της κενοδοξίας, της ενασχόλησης με τα μικρά και τα ασήμαντα. Μας θύμιζε την ουσία της ζωής, στον αγώνα για την επιβίωση και την ολοκλήρωσή μας, την αγάπη για τους συνανθρώπους μας...

Ο Θανάσης Βέγγος θα συνεχίζει να μας κρατά παρέα και να θυμίζει αξίες και παραδόσεις, οικίες, που μας ενώνουν όλους. Αντίο, καλέ μας άνθρωπε» και μ’ αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε για πάντα τον ωραίο άνθρωπο Θανάση Βέγγο.